Böcker


 

Jag är författare till följande böcker:

Att Äta – Steg för steg med mindful eating och självmedkänsla. Anna Wikfalk & Veronika Ryd. Bladh by Bladh, 2017

Att Äta är en praktisk självhjälpsbok i 8 steg. Boken bygger på den mindful eatingkurs Anna Wikfalk och jag tog fram för Frisk & Fri – Riksföreningen mot ätstörningar i deras förebyggande arbete. Kursen bygger på 5 evidensbaserade program inom mindfulness, mindful eating och Mindful Self-Compassion, självmedkänsla. Den är också fylld med insikter och reflektioner från tidigare deltagare i vår kurs, så att du som läsare får peppning och motivation.  Gratis ljudfiler ingår med olika övningar som du hittar ex om du laddar ner gratisappen Soundcloud här.

Eller så laddar du ner ljudfilerna från vår hemsida här.

Beställ här

Mindful Eating – slut fred med kroppen och maten. Anna Wikfalk & Veronika Ryd. Bladh by Bladh, 2014

Detta är min och Annas inspirationsbok till en friare, härligare och hälsosammare relation till mat och din kropp. Den är fylld med tips och övningar samt historier från våra egna resor med mindfulness, mindful eating och självmedkänsla.  Gratis ljudfiler ingår med olika övningar.

Ladda ner ljudfilerna här

Beställ här

Snällfällan: att bryta med känslomässigt ätande. Lisbeth Stahre & Veronika Ryd. Bonnier, 2012

Detta är min och Med dr Lisbeth Stahres gemensamma bok. Den visar dig hur stress, för stora egenkrav och självkritik bidrar till känslor som dövas med något gott att stoppa i munnen. Den gör dig också medveten om hur självkänsla och självmedkänsla kan hjälpa dig att bryta dina matvanor och få dig mer nöjd i dina roller som kvinna. Boken pekar också på samhällets och arbetslivets osynliggörande av kvinnor och ger verktyg som hjälper kvinnor att inte acceptera en syn på kroppen som bidrar till dålig självkänsla. Boken bygger på Lisbeth Stahres vetenskapliga studier från KI vilka visat sig leda till minskat känslomässigt ätande, stress och långvarig viktminskning.

Beställ här

 

© Copyright Kognitiva Kliniken