Böcker & övningar i mindfulness, mindful eating och självmedkänsla

Jag är författare till följande böcker:

Att Äta – Steg för steg med mindful eating och självmedkänsla. Anna Wikfalk & Veronika Ryd. Bladh by Bladh, 2017

Att Äta är en praktisk självhjälpsbok och bygger på den mindful eatingkurs jag och yoga- och mindfulnessinstruktören Anna Wikfalk tog fram för Frisk & Fri – Riksföreningen mot ätstörningar vilken bygger på flera evidensbaserade mindfulnessprogram. Boken används också som kursbok för vår egen populära 8 veckors kurs; Mindful eating & Självmedkänsla. Gratis ljudfiler ingår med olika övningar som du exempelvis laddar ner via gratisappen Soundcloud här. Eller så laddar du ner ljudfilerna från vår gemensamma hemsida Body Compassion Center här.

Boken är för tillfälligt slutsåld på förlaget och beställs av mig för 185 kr inkl frakt.

Beställ boken här

Mindful Eating – slut fred med kroppen och maten. Anna Wikfalk & Veronika Ryd. Bladh by Bladh, 2014

Detta är min och Annas inspirationsbok till en friare, tryggare och hälsosammare relation till mat och din kropp. Den är fylld med tips och övningar samt historier från våra egna resor med mindfulness, mindful eating och självmedkänsla. I samarbete med tidningen Hälsa år 2016 såldes vår bok i över 30 000 exemplar. Gratis ljudfiler ingår med olika övningar som du exempelvis laddar ner via gratisappen Soundcloud här. Eller så laddar du ner ljudfilerna från vår gemensamma hemsida Body Compassion Center här.

Beställ boken här

Snällfällan: att bryta med känslomässigt ätande. Lisbeth Stahre & Veronika Ryd. Bonnier, 2012

Detta är min och Med dr Lisbeth Stahres gemensamma bok. Den visar dig hur stress, för stora egenkrav och självkritik bidrar till känslor som dövas med något gott att stoppa i munnen. Den gör dig också medveten om hur självkänsla och självmedkänsla kan hjälpa dig att bryta dina matvanor och få dig mer nöjd i dina roller som kvinna. Boken pekar också på samhällets och arbetslivets osynliggörande av kvinnor och ger verktyg som hjälper kvinnor att inte acceptera en syn på kroppen som bidrar till dålig självkänsla. Boken bygger på Lisbeth Stahres vetenskapliga studier från KI som visar att KBT riktat mot ätbeteende, CBT-TEB, leder till minskat känslomässigt ätande, stress och långvarig viktminskning. I samarbete med tidningen MåBra år 2015 såldes boken i över 50 000 exemplar. Den har även översatts till finska och norska.

Boken är slutsåld på förlaget och säljs av mig för 185 kr inkl frakt.

Beställ boken här